Een blog posten op jou eigen website

Het plaatsen van een blog op je eigen website via WordPress is heel simpel. Het schrijven van code is helemaal niet nodig. Alles gaat via het Content Management Systeem (CMS) van WordPress, welke ik hier stap voor stap uitleg.

Stap 1: log in

Als aller eerst moet je je inloggen op de admin pagina van jou website. Deze vind je door naar jou website te gaan en daar in de url /admin/ achter te zetten (dus bijvoorbeeld www.mijnwebsite.nl/admin/).  Hier log jij je in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Nu ben je op de admin pagina van jou website. Dit is waar jij al jou web content van je pagina kunt beheren en dus ook waar jij nieuwe blogs schrijft en publiceert.

Blog post stap 1

Stap 2: ga naar Posts (berichten)

In het menu aan de linkerkant zie je ‘Posts’ staan (‘Berichten’ als je WordPress in het Nederlands hebt ingesteld). Als je daar op klikt krijg je een overzicht van al jou blog posts te zien. Hier kan je bestaande blog posts bewerken/publiceren/verwijderen.

blog post stap 2

Stap 3: Add new (voeg nieuwe toe)

Nadat je in het linkermenu op ‘Posts’ heb geklikt is er aan de linkerkant submenu verschenen waar ook ‘Add new’ (voeg nieuwe toe) tussenstaat. Als je daar op klikt kun je beginnen met het schrijven van een nieuwe blog. Tijdens het schrijven kun je op ‘Preview’ klikken rechts bovenin om te zien hoe jou blog er uit komt te zien op je website. Ben je tevreden met het resultaat? Klik dan op ‘Publish’ (Publiceer) en jou posts komt op jouw website te staan.

blog post stap3

Vragen?

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Dat is geen probleem, we kunnen er samen naar kijken. Neem contact met mij op via het contactformulier en ik help jou graag.

Samen aan de slag

Toch nog niet helemaal zeker van je zaak? Lukt het niet om een blog te posten? Helemaal niet erg, samen komen wij er uit. Neem contact met mij op en ik help jou.

LET’S TALK