SSL wat is het?

Zie je het slotje linksbovenin in de adresbalk en begint het webadres van de website met https, dan is de website beveiligd met het SSL Protocol.

SSL staat voor Secure Socket Layer en wil niets anders zeggen dan dat jou verbinding is versleuteld. Oftwel alles wat jij doet binnen de website blijft “geheim” en kan niet worden onderschept. Als iets toch wordt onderschept is het geheel waardeloos, omdat het bericht is ge-encrypt en kan alleen leesbaar gemaakt worden met behulp van een sleutel.

Heb ik SSL nodig op mijn website?

Werk jij met verschillende webformulieren, gevoelige data zoals wachtwoorden of heb jij bijvoorbeeld een contact pagina waar mensen hun gegevens in achterlaten dan is het hebben van SSL verplicht om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen. Heb jij niets van dit bovenstaande, maar alleen een statische pagina dan is SSL niet noodzakelijk. Desondanks dat SSL niet noodzakelijk is, geeft het toch een vertrouwelijke signaal af aan de gebruiker en zal ik er ten alle tijden voor kiezen om je website te beveiligen.

Ook als je geïnteresseerd bent in SEO (Search Engine Optimalisation) is het hebben van een beveiligde verbinding een must. Als je hoger wilt eindigen in zoekpagina’s zoals Google moet je een SSL certificaat hebben.

Samen aan de slag

Als wij samen aan de slag gaan, zorg ik ervoor dat jouw website beveiligd wordt met SSL. Dat is voor jou een zorg minder! Ben je enthousiast geraakt? Neem gerust contact met me op via het contactformulier.

LET’S TALK